torstai 22. helmikuuta 2018

Donald E. Westlake: Comeback

Comeback on Donald E. Westlaken Parker-kirjasarjaa. Westlake on ehkä tunnetumpi Dortmunderin toilailuista kertovista kirjoistaan, mutta Parkerista on tehty jo ainakin pari elokuvaakin.

Parker on kova jätkä. Näillä kirjoilla ei ole mitään tekemistä Dortmunderin hassuttelujen kanssa, vaan kyseessä on ainoastaan todella kovaa toimintaa. Turpaan tulee, pyssyt paukkuvat ja Parker pysyy tyynenä. Oikean koviksen tunnistaa siitä, että tämän ei tarvitse todistella kovuuttaan - riittää, että pistää kaikki vastustajat nippuun, pakettiin ja multiin sujuvasti ja eleettömästi.

Parker osallistuu tällä kertaa - taas - ryöstöön. Ryöstön jälkeen yksi rikostovereista yrittää ryöstää saaliin ja murhata Parkerin, mutta persiilleen menee. Alkaa takaa-ajo, ja ruumiita tulee.

Parkerin otteet ovat kovia, suoraviivaisia ja tehokkaita. Rosvoilussa ei ole mitään leikin aihetta, mutta silti Parkeria kuvaillaan jotakuinkin ihaillen, mitä itse hieman vierastan. Toisaalta, ei kai rikollisuudessa mitään hauskaa olekaan.

Kovan toiminnan ystäville ehdottoman suositeltavaa ja sujuvaa luettavaa. Neljä luotia, kaikki samaan kohtaan silmien väliin, vähän niin kuin Robin Hoodin nuolet, tiättekö? No juu just sillai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti